vacci – så funkar det

vaccinationer – livsviktigt, men dötråkigt

Vi startade vacci för att säkerställa att ingen struntar i en vaccination för att det var för dyrt eller krångligt för att genomföra den. Varje dag driver vi vacci med ambition att det ska vara smidigaste oberoende tjänsten för att digitalt hitta, boka och betala vaccinationstider – men vi har mer på gång.

Här förklarar vi hur vacci fungerar, step by step, och ger svar på vanliga frågor.

läkare med en spruta vaccin

Vaccinationer – livsviktigt, men dötråkigt …

en kvinna sitter i en soffa och bokar vaccin i en app

Vägledning och råd

Vet du redan vad du eller familjen behöver så hjälper vi dig att boka tid på en klinik som passar dig. Om du inte vet så kan du dels läsa på under informationen vi publicerar på vacci.se, eller kontakta oss för personlig hjälp. Du kan också läsa våra generella information på våra sidor för TBE vaccin, resevaccin som Hepatit A och B eller PCR-test som exempel.

Till personlig hjälp

Hitta tid, boka och betala

Vill du vaccinera dig nära hemmet, efter lämning på förskolan eller på lunchen under arbetsdagen?

Inga problem – välj en av Vaccis anslutna kliniker, hitta en tid och klinik som passar dig, boka och betala direkt i vacci.

Oavsett var du bokar ditt vaccin sparas din vaccination i din användarprofil.

Smarta påminnelser

Om du lämnar ditt samtycke kan vi digitalt spara alla vaccinationer du bokat och genomfört med vacci. Därigenom kan vi med tiden använda information för att hjälpa dig komma ihåg nästa dos, när du ska ta eventuella påfyllnadsdoser längre fram med mera.

“Vi sparar både tid och pengar på att använda vacci - som en familj med två barn blir det kännbar skillnad i vardagen att kunna boka en tid och därigenom slippa väntrum med två små barn och dessutom inte betala mer än man behöver,"”

Filippa, StockholmVD till vardags, mamma till Isak & Elise

Vet du redan vad du vill ha?

Den närmsta vaccinatören med lediga tider är bara ett klick bort

TBE

TBE sprids via fästingar och går inte att bota.
Läs mer här

Boka vaccin
HEPATIT A+B
Twinrix ger ett komplett skydd mot både hepatit A och B
Boka vaccin
INFLUENSA
Alla kan vaccinera sig mot influensan för att undvika att bli sjuka.  Läs mer här.
Boka vaccin
GULA FEBERN
Sjukdomen överförs mellan människor via myggor.
Boka vaccin
BÄLTROS
Shingrix är avsett för förebyggande av bältros (herpes zoster)
Boka vaccin

Vanliga frågor

Kostar det något att använda vacci i stället för att gå direkt till en klinik?

Det kostar inget extra när du bokar din vaccination med vacci, du får samma pris som om du går direkt till kliniken. Fördelen är i stället att du kan jämföra tider, adresser och priser från flera kliniker före att du bestämmer dig. Så för att sammanfatta: ingen kostnad, bara fördelar.

Betalar jag till vacci eller kliniken jag vaccineras hos?

Det varierar – med ett fåtal av våra klinikpartners så betalar man på plats, men generellt så betalar du i samband med bekräftad bokning direkt till oss. Vi erbjuder swish och kortbetalning som alternativ vid förskottsbetalning i samband med bokning.

Kan jag boka åt mina barn?

Ja, en av fördelarna med vacci är att du med några få knapptryckningar kan boka och betala vaccinationer åt hela familjen, eller till ditt kompisgäng som behöver hepatit A eller hepatit B vaccin före Thailandresan.

Har Vacci egna kliniker?

Nej. Vacci verkar som en oberoende tjänst där användare som söker till exempel efter TBE vaccin, influensavaccin eller något inför en exotisk resa skall kunna göra ett informerat beslut utifrån pris, närhet eller andra parameterar som underlättar i vardagen.

Är det vacci eller kliniken som tar ansvar för vaccinationen jag bokat och betalat hos vacci?

Vaccinationskliniken har hela ansvaret för vaccinationen. Före det att en vaccination ges så är den utförande klinikens personal skyldig att efterhöra till exempel att inga medicinska risker föreligger, så som allergi, pågående medicinering eller graviditet.

Kommer ni automatiskt kunna hämta mina gamla vaccinationer när ni släpper gula vaccikortet?

Tyvärr är det osannolikt – Sverige har för närvarande inget centralt vaccinationsregister, och de olika kedjorna och klinikerna har inte system som kommunicerar med varandra. Mot bakgrund av det är det bästa alternativet att låta dig som användare manuellt lägga in eller scanna in ditt befintliga gula kort, när du börjar använda appen efter att vi släpper den.

GILLAR DU ATT RESA?

Med Vacci kan du lita på att du blir resklar i tid. Vi hjälper dig förstå vilka vaccinationer du behöver, hitta tid, boka och betala, så du kan slippa oroa dig, och hålla dig frisk under vistelsen. Lycklig resa!

Boka vaccination

HAR DU ETT HUSDJUR?

Vi vet familjer med husdjur ser dem som självklara familjemedlemmar. Därför arbetar vi för att snart kunna låta användare sköta sina husdjursvaccinationer i vacci. Vi börjar med hund och katt. Mjau.