Vaccinera er mot personalbortfall

Säkerställ er produktivitet med vår tjänst företagsvaccination influensa

Med vacci kan alla era anställda erbjudas avdragsgill företagsvaccination mot influensa på det vis som fungerar bäst utifrån just era omständigheter som arbetsgivare, eller era medarbetares preferenser.
 • Av en sjuksköterska på kontoret, eller
 • på en av varje enskild medarbetare vald klinik som är partner till vacci, nära hemmet, gymmet eller i anslutning till förskolehämtning.
Du som arbetsgivare får sammanställt vaccinationsgraden på ett tydligt vis, och får en samlad faktura för alla medarbetares vaccinationer från vacci. Mindre pappersarbete, friskare och gladare medarbetare och säkrad produktivitet.

Ja, vi vill veta mer!

Fyll i formuläret till så återkommer vi snarast.

  Monica Cassel, VD vacci

  Monica Cassel

  VD, vacci

  Monica är vd på vacci som hon grundade 2019 - hon brinner inte minst för vaccis försäljnings- och kundrelationsarbete, då hon har en lång karriär bakom sig inom affärsutveckling och försäljning på bolag så som Reitan Convenience, Tele2 och Axfood. Om du behöver hjälp med en offert på medarbetarvaccinationer till ditt bolag till exempel influensa, så är Monica rätt person att vända sig till!
  Vill ni ha en offert från vacci, eller har ni praktiska frågor om hur en vaccinationsaktivitet bäst kan genomföras just efter era förutsättningar som arbetsgivare? Tveka inte att kontakta Monica på vacci för en dialog. Vill du hitta fler kontaktpersoner så besök vår om oss-sida.
  Ring Monica

  På det sätt som passar er

  Vi kan lösa företagsvaccinationen på flera olika sätt, här är några av de mest populära lösningarna.

  1. vaccination på kontoret

  En sköterska kommer till ert kontor, och alla medarbetare som vill kan vaccinera sig smidigt på plats.

  2. Vaccination på kontoret – självkostnad

  En sköterska kommer till arbetsplatsen så anställda ges möjlighet att vaccinera sig till självkostnadspris

  3. Vaccination på klinik

  Anställda får en vacci-länk de självständigt kan boka en vaccination genom, på en klinik och tid som passar. Perfekt vid distansarbete.

  För ett företag kan influensan slå orimligt hårt om många anställda smittas. Sjukdomstiden är förhållandevis lång och symptomen kan förväxlas med Covid-19. Att erbjuda sina medarbetare influensavaccination är uppskattat av medarbetarna, och lätt motiverat för många arbetsgivare – inte minst då det är avdragsgillt.
  Vacci läkare i rock

  Dr. David Ullman

  Medical Lead, vacci

  David är legitimerad läkare verksam som barnläkare vid Barnsjukhuset Martina vid Sophiahemmet, och medicinskt ansvarig för vacci som registrerad svensk digital vårdgivare. David har varit instrumentell i utvecklingen av Vaccis digitala rekommendationsmotor för vaccinationer som lanseras under H1 2022.

  Frågor & Svar – företagsvaccination influensa

  Fråga: Vilka symptom avger typiskt sett influensavirus vid smitta?

  Svar: Influensa börjar enligt 1177.se hos vuxna vanligen med frossa och snabbt stigande feber (som ofta övergår 40°C). Därtill kan därefter allmän muskelvärk, huvudvärk och besvär med hosta förekomma (källa: 1177.se 220410)

  Fråga: kan influensa misstas enkelt för Covid-19?

  Svar: Korta svaret är ja. Symtomen vid influensa och covid-19 kan vara mycket lika baserat på sjukvårdens lärdomar från pandemiåren. Det kan därför innebära en otrygghet för medarbetare på en arbetsplats om influensaviruset börjar gå. Det förekommer att säsongsinfluensan förväxlas med Covid-19 vilket inverkar negativt på viljan att arbeta från kontoret, sprider generell oro för sjukdom med mera. (källa: 1177.se 220410).

  Fråga: Är influensavaccinationen skattefri, avdragsgill, för mig som arbetsgivare?

  Svar: Ja, enligt Skatteverket (Källa: skatteverket, 220410) är “Förmån av fri vaccination som beror på tjänsten är skattefri. Det gäller t.ex. influensavaccinationer eller vaccinationer inför en tjänsteresa”

  Fråga: Andra vaccinationer då – viss personal reser omfattande till exempelvis Sydostasien och jag vill erbjuda vaccin mot Hepatit A och Hepatit B, Koleravaccin  eller vaccin mot Gula Febern på företagets bekostnad. Vad gäller då?

  Svar: Enligt Skatteverket är alla vaccinationer som beror på tjänsten skattebefriade, också de som behöver tas inför en tjänsteresa. Gäller däremot förmånen exempelvis en vaccination inför en semesterresa är förmånen skattepliktig för mottagaren (Källa: skatteverket, 220410)

  Fråga: Har ni något ‘golv’ för hur många medarbetare en kund ska ha för att ni ska erbjuda er vaccinationstjänst med sjuksköterska på kontoret?

  Svar: Nej, vi är ett ungt bolag med ambitioner att försöka hitta lösningar skräddarsydda för behoven våra kunder har. Tveka inte att kontakta oss, så försöker vi hitta den bästa lösningen för er.

  Fler frågor om säsongsinfluensan?

  Besök gärna vacci-bloggen. Där samlar vi löpande kunskap och information om  vaccinationer och vaccin, sjukdomar, nya vetenskapsrön på området med mera. Ibland lättsamt, ibland allvarligt – alltid seriöst och kunskaps- och faktabaserat.

  till vacci-bloggen